Winkelcentrum Tolberg – Roosendaal

Winkelcentrum Tolberg – Roosendaal

Winkelcentrum Tolberg is gesitueerd in de gelijknamige woonwijk, gelegen in het zuidwestelijke deel van Roosendaal. Deze West-Brabantse gemeente telt circa 77.500 inwoners. De woonwijk Tolberg heeft een primair verzorgingsgebied van circa 13.000 inwoners en is – met circa 2.300 meerpersoonshuishoudens met kinderen – veruit de meest kinderrijke woonwijk van Roosendaal. Ook de circa 11.000 bewoners van de aanpalende woonwijk Groot-Kroeven zijn voor de boodschappen deels op winkelcentrum Tolberg aangewezen door het ontbreken van voldoende winkelaanbod in de eigen wijk.

Winkelaanbod

Het winkelcentrum is gericht op de dagelijkse boodschappen en biedt onder meer onderdak aan twee supermarkten – Albert Heijn en Plus – van elk circa 1.500 m², Marskramer en Gall & Gall. Daarnaast omvat het winkelcentrum diverse speciaalzaken op het gebied van brood en banket, kaas en delicatessen, vlees(waren) en een slijterij. Het aanbod wordt gecompleteerd door een drogisterij, een bloemist, een damesmodezaak, een kapsalon, een kantoorboekhandel, een postagentschap, een dierenspeciaalzaak en een snackbar. Momenteel is één winkelunit (91 m² bvo) per direct beschikbaar voor verhuur. Het winkelcentrum heeft een bvo van circa 4.700 m² en beschikt over een groot aantal (circa 220) gratis parkeerplaatsen.

       

Winkelcentrum Tolbergcentrum – Roosendaal   Winkelcentrum Tolbergcentrum – Roosendaal   Winkelcentrum Tolbergcentrum – Roosendaal   Winkelcentrum Tolbergcentrum – Roosendaal

Ontwikkelopgave

Binnen haar beleidskaders en conform haar winkelstructuurvisie geeft de gemeente Roosendaal ruimte aan versterking en uitbreiding van winkelcentrum Tolberg. WPRI streeft naar een versterking waarbij het winkelcentrum geschikt wordt gemaakt voor de komende decennia. Een complete branchering, goed parkeren en een prettige winkelomgeving  zijn hierbij van essentieel belang. Voor winkelcentrum Tolberg is daarom een gefaseerd herontwikkelingsplan uitgewerkt waarvan de eerste belangrijke stap – vergroting van de Plus supermarkt en het afsluiten van een nieuwe 15-jarige huurovereenkomst met Plus Vastgoed – eind 2013 is gezet. Daarnaast voorziet dit plan in:

  • uitbreiding van het winkelbestand en het aanbod voor de dagelijkse boodschappen;
  • herinrichting en uitbreiding van de parkeervoorzieningen;
  • upgrading van de uitstraling, de sfeer en de beleving van het winkelcentrum;
  • afsluitbaar maken van het winkelcentrum.

Het geheel zal resulteren in een modern overdekt wijkwinkelcentrum met een eigen identiteit in de vorm van een levendig erf met een dorps karakter als verblijfs- en ontmoetingsplaats voor de gehele wijk.

Download de brochure

Meer weten? Download dan de uitgebreide projectbrochure.