Duinzigt – Den Haag

Winkelcentrum Duinzigt – Den Haag

Winkelcentrum Duinzigt is begin jaren ’70 gebouwd in de gelijknamige buurt Duinzigt, die deel uitmaakt van de statige Haagse jaren ’30 woonwijk Benoordenhout. Het primaire verzorgingsgebied beslaat een belangrijk deel van Benoordenhout en omvat zo’n 13.000 inwoners, onder wie relatief veel expats en actieve senioren. Het gemiddelde besteedbare inkomen ligt met € 45.800,- significant hoger in vergelijking met de stad Den Haag (€ 26.500,-). Tot het secundaire verzorgingsgebied behoren diverse omliggende wijken en buurten, inclusief de zuidrand van Wassenaar en de oostrand van Scheveningen. Op loopafstand zijn diverse (internationale) instellingen gevestigd, waaronder TNO, instituut Clingendael en het NATO-complex. Bovendien zal eind 2015 op vijf wandelminuten van winkelcentrum Duinzigt het hoofdkantoor van het Internationaal Strafhof (ICC) worden geopend. Dit zal naar verwachting de nodige nieuwe expats aantrekken. In totaal zullen vanaf dan circa 2.500 fte’s in de directe omgeving van het winkelcentrum werkzaam zijn.

Winkelaanbod

Winkelcentrum Duinzigt is een compact (circa 5.500 m²) boodschappencentrum met – gesitueerd rondom het autovrije Willem Royaardsplein – zestien winkelunits voor de dagelijkse boodschappen en enkele aanvullende branches. Publiekstrekker is een 2.000 m² grote Albert Heijn supermarkt . Daarnaast omvat het winkelaanbod food-gerelateerde speciaalzaken op het gebied van groenten & fruit, brood & banket, kaas en delicatessen. Ook zijn in het winkelcentrum een toko, een modezaak, een restaurant met terras, een chinees restaurant, een kapsalon, een antiekzaak, een stomerij, een sauna en een ABN-AMRO bankfiliaal gevestigd. Op dit moment zijn enkele winkelunits beschikbaar voor verhuur. Het aanbod wordt gecompleteerd door drie verplaatsbare kramen – een vis- en snackzaak, een broodjeszaak en een bloemenkiosk – die eigendom zijn van de gemeente Den Haag. Parkeren is gratis en kan zowel op het naast het Willem Royaardsplein gelegen parkeerterrein als in het openbare gebied rondom het winkelcentrum.

 

Winkelcentrum Duinzigt – Den Haag   Winkelcentrum Duinzigt – Den Haag   Winkelcentrum Duinzigt – Den Haag   Winkelcentrum Duinzigt – Den Haag

Ontwikkelopgave

Momenteel bereidt WPRI voor winkelcentrum Duinzigt een gefaseerd herontwikkelingsplan voor dat voorziet in:

  • modernisering van het winkelcentrum
  • uitbreiding van het winkelbestand
  • versterking van de identiteit en de branchering

 

Met deze aanpak komt WPRI tegemoet aan de Detailhandelsmonitor van de gemeente Den Haag, die al jaren aangeeft dat herontwikkeling van het winkelcentrum wenselijk is en dat uitbreiding van het aanbod in zowel dagelijkse als niet-dagelijkse branches tot de mogelijkheden behoort.

Meer informatie

www.winkelcentrumduinzigt.nl

Downloads

Projectbrochure

Presentatie visie herontwikkeling Duinzigt d.d. 17 mei 2016